Popis
Barva: Čirá
Aroma: Bohaté a komplexní anýzové
Chuť: Anýzová s dlouhotrvajícím závěrem
Destilace
Získává se parní destilací semen badyánu a postupným přidáváním alkoholu, cukru, vybraných přírodních bylin a koření.
Příběh
Sambuca Extra Molinari je jediným italským likérem, kterému je dovoleno používat výraz Extra na etiketě, což je znakem jeho excelence. Angelo Molinari založil svou firmu v roce 1945 ve městě Civitavecchia nedaleko Říma. Angelo byl velmi zkušený lihovarník a díky svým zkušenostem a intuici rozpoznal v anýzu potenciál pro výrobu nového produktu. Vymyslel originální recept, který je dodnes rodinným tajemstvím, a stvořil tak sambucu nejvyšší kvality, vyznačující se intenzivní a skutečně jedinečnou chutí.
Doporučení
Sambuca Molinari Extra se pije čistá jako digestiv se třemi zrnky kávy, kdy jednotlivá zrnka symbolizují zdraví, štěstí a bohatství. Skvělá je také namražená na velmi nízkou teplotu (0°C). Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na likéry.