Párování chutí
Kombinovat lahodné chutě mezi sebou je logickým krokem ve vývoji vychutnávání. Můžeme to zkoušet metodou pokus – omyl. Občas to vyjde, někdy to ale pěkně zaskřípe. Aby jste se vyvarovali nechtěných přešlapů, sepsali jsme sérii článků na téma párování chutí od propitých, projezených a prokouřených gastroexpertů Vychutnávej.cz.
Nebeská kuchyně šampaňského
Ve Francii se šampaňské obvykle popíjí k dezertům, zatímco jinde ve světě jej vnímáme spíše jako aperitiv. Šampaňské je pochopitelně perfektním aperitivem již ze své...
Whisky & Čokoláda
Není žádným překvapením, že si čokoláda s whisky rozumí mimořádně dobře. Vždyť obecně hřejivá a komplexní nátura většiny whisky logicky skvěle doplňuje a podtrhuje luxusní,...
Zapíjení kubánských doutníků
V rámci pěti nejslavnějších kubánských značek jsem vybral vždy ten nejperspektivnější doutník, jenž neúnavně klestí cestu svým sourozencům na poli středoamerické...
Sekty MADL v menu
Jelikož se rakouské sekty MADL v našich končinách etablovaly více než dobře, je na čase pozdvihnout tento šumivý zážitek o další stupeň výše. Dobrý sekt či šampaňské už...
Whisky & Jídlo
Skotská whisky zážívá v posledních letech renesanci, kterou jí mohou ostatní destiláty jen závidět. A zcela zaslouženě! Ohromující chuťové spektrum, snadná dostupnost,...
Víno & Vánoce
Sváteční příležitosti, obzvláště časy vánoční, přímo vyžadují postavit na stůl láhev kvalitního vína. Čím dál sebevědoměji párujeme tichá a šumivá i s teplými chody. Ať už...
Gin & Tonic s jídlem
Popíjíte Gin & Tonic a přišel na vás hlad? Přemýšlíte, co si objednat nebo doma nachystat, aby jste se nejen najedli, ale si také skvěle pochutnali? Poctivě jsme se tím...
Rum s čokoládou a naopak
Je to už nějaký týden, co mne Martin z Vychutnávej.cz oslovil s návrhem na sepsání článku o párování jejich čokolády Willie’s Cacao s rumy. Na svých degustacích čas od času...
Káva & Čokoláda
Káva s čokoládou jsou jako bratr a sestra. Když si rozumí, je z nich nerozlučná dvojka, která toho druhého ve všem podporuje. Ta nejlepší čokoláda bude na patře ještě...
Prosecco & Čokoláda
Párovat prosecco s čokoládou? To nemůže přece fungovat. A světě div se, funguje. Je ale třeba dát si s tím práci — pít, jíst, jíst a pít a zase pít a zajídat, dokud...
Oscarova 2012 s brandy a čokoládou
Doutníky 2012 by Oscar nabízí dokonalé hoření, skvělý tah a spoustu čitelných chutí. Zábavnější řadu doutníků těžko hledat. Nejednou se tak člověk ocitne v situaci, kdy by...