Popis
Barva: Mahagonová
Aroma/Chuť: Vanilka, banán, skořice, stopy hnědého cukru, v zakončení je suchý, hořký, hřejivý s tóny koření
Destilace
Rumy v Domaine de Séverin jsou vyráběny ze třtinové šťávy, tzv. agricole rumy.
Zrání
Rum zraje 6 let v sudech po bourbonu ve francouzské části karibiku.
Příběh
Pozemky známé na Guadeloupe jako Domaine de Séverin byly založeny mužem stejného jména již na začátku 19. století. V roce 1928 je koupil Henri Marsolle, který na místní řece postavil vodní elektrárnu se slavným 8metrovým mlýnským kolem, která poskytovala energii pro drcení cukrové třtiny a získávání její čisté šťávy. V roce 1952 převzali vedení po otci jeho synové. Po tragické nehodě, při které zahynul jeden z nich, Edouard, se v roce 1966 rozhodl Joseph Marsolle destilerii zmodernizovat a nainstaloval kreolskou destilační kolonu s 19 deskami. V roce 2014 spojila rodina své podnikání s jinou slavnou místní rodinou, jež na ostrově vlastní tisíc hektarů polí s cukrovou třtinou. V současné době se 95 % vyrobeného rumu prodá na Guadeloupu jako bílý agricole rum, pouze pár set sudů se nechává dále zrát.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.