Popis
Barva: Světle zlatá
Aroma: Od lehkých citrusů po ananas, mango a kiwi, s přídavkem fíků a datlí, dotek vlašského ořechu přispívá ke koření amerických sudů, vanilky a vypalovaného dubu
Chuť: Bohatý, kulatý, krémový pocit v ústech se sladkou máslovou kůrou, která ustupuje pichlavému koření vyvážené šťavnatým sukulentním ovocem, tříslovina zuhelnatělého dubu přispívá ke složitosti, ve vyjimečně dlouhé dochuti postupně odeznívá šťavnaté ovoce
Destilace
Hladkost whiskey Jameson pochází z jedinečného trojitého destilačního procesu. Je to metoda, kterou založil již zakladatel palírny John Jameson a jeho dědictví dodnes následuje vrchní palírník Brian Nation.
Zrání
Whiskey zraje v sudehc po bourbonu a španělské sherry.
Příběh
Tato limitovaná edice láhve, kterou vytvořil dublinský designér a ilustrátor Hephee (Stephen Heffernan), je perfektním způsobem, jak v den svatého Patrika shromáždit všechny své přátele. Každá ikona na štítku mapuje známou cestu kamarádů po celém světě a připojují se v den, kdy se svět změní na irský. Design odráží sdílenou víru, že zatímco nejlepší plány začínají textovou zprávou nebo telefonátem, skutečné kouzlo se stane, když se sejdou přátelé.
V roce 1780 John Jameson zavedl způsob výroby irské whisky, kterého se od té doby v palírně hrdě drží. Jak si dokážete představit, výroba míchané irské whisky, která je oblíbená již více než dvě století, vyžaduje hodně. V Jamesonu jsou hrdí na to, že provozují jednu jedinou palírnu, což znamená, že mají plnou kontrolu nad výrobním procesem, od zpracování obilí až po lahvování. Když přijde čas na míchání, Head Blender Billy Leighton používá pouze whiskey, které vznikly v areálu palírny. Díky tomu jsou schopni vyrábět širokou škálu různých whiskey, aniž by museli klepat na dveře jakékoli jiného lihovaru.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.