Popis
Barva: Světle zlatá
Aroma: Jemný parfém z okvětních lístků se rozvine do bohatých zralých plodů, zatímco špetka spáleného dubu a cedrového dřeva přináší rovnováhu a komplexnost – plynulá infuze charakteru amerického a španělského dubu
Chuť: Počáteční dojem vychází ze sladké vanilky z amerických sudů po bourbonu, k němu se přidává hloubka plného ovoce, typická pro sudy po suchém španělském sherry, aroma destilačního kotlíku doplňuje příjemný dotek lískového ořechu a opáleného dřeva
Destilace
Hladkost whiskey Jameson pochází z jedinečného trojitého destilačního procesu. Je to metoda, kterou založil již zakladatel palírny John Jameson a jeho dědictví dodnes následuje vrchní palírník Brian Nation.
Zrání
Whiskey zraje v sudehc po bourbonu a španělské sherry.
Příběh
Když máte dovednost, která se předávala přes pět generací vaší rodiny, zasloužíte si poctu, kterou si může užít dalších pět. The Cooper's Croze – součást série Whisky Makers – je irská whisky, která oslavuje řemeslo Head Coopera Gera Buckleyho. Oceňuje jeho mistrovství ve výběru, opravách a údržbě cenných sudů naší palírně Midleton a nástrojů, které k tomu používá.
V roce 1780 John Jameson zavedl způsob výroby irské whisky, kterého se od té doby v palírně hrdě drží. Jak si dokážete představit, výroba míchané irské whisky, která je oblíbená již více než dvě století, vyžaduje hodně. V Jamesonu jsou hrdí na to, že provozují jednu jedinou palírnu, což znamená, že mají plnou kontrolu nad výrobním procesem, od zpracování obilí až po lahvování. Když přijde čas na míchání, Head Blender Billy Leighton používá pouze whiskey, které vznikly v areálu palírny. Díky tomu jsou schopni vyrábět širokou škálu různých whiskey, aniž by museli klepat na dveře jakékoli jiného lihovaru.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.