Popis
Barva: Medová
Aroma: Lehká květinová vůně, opepřená kořenitým dřevem a sladkými tóny
Chuť: Dokonalá rovnováha kořenitých, ořechových a vanilkových tónů s nádechem sladkého sherry a výjimečnou hladkostí
Destilace
Hladkost whiskey Jameson pochází z jedinečného trojitého destilačního procesu. Je to metoda, kterou založil již zakladatel palírny John Jameson a jeho dědictví dodnes následuje vrchní palírník Brian Nation.
Zrání
Whiskey zraje v sudech po bourbonu a španělské sherry.
Příběh
Možná si vzpomínáte na Jameson Ten nebo Crested Ten? Od tohoto označení palírna upustila, ale skóre zůstává. Whiskey v Jamesonu lahvovali až v 60. letech minulého století. Jameson Crested je oslavou a poctou prvním kapkám, které naplnili na Bow Street.
V roce 1780 John Jameson zavedl způsob výroby irské whisky, kterého se od té doby v palírně hrdě drží. Jak si dokážete představit, výroba míchané irské whisky, která je oblíbená již více než dvě století, vyžaduje hodně. V Jamesonu jsou hrdí na to, že provozují jednu jedinou palírnu, což znamená, že mají plnou kontrolu nad výrobním procesem, od zpracování obilí až po lahvování. Když přijde čas na míchání, Head Blender Billy Leighton používá pouze whiskey, které vznikly v areálu palírny. Díky tomu jsou schopni vyrábět širokou škálu různých whiskey, aniž by museli klepat na dveře jakékoli jiného lihovaru.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.