Popis
Aroma: Počáteční aroma čerstvě posečeného sena je doplněno svěžím charakterem sadového ovoce, zelených jablek a hrušek, s nádechem limetkové kůry, poté vystupuje jemné aroma koření z kotlíku a chuť se prohlubuje od zeleného čaje po lískový ořech a mléčnou čokoládu
Chuť: Prvotní sladký pocit v ústech, typický pro zapojení irského kotlíku, je rychle doplněn jemným dotykem chmele a kakaových bobů z dozrávání v sudech po tmavém pivu Stout
Destilace
Hladkost whiskey Jameson pochází z jedinečného trojitého destilačního procesu. Je to metoda, kterou založil již zakladatel palírny John Jameson a jeho dědictví dodnes následuje vrchní palírník Brian Nation.
Zrání
Irská whiskey, sudy řemeslného piva. Jako všechny nejlepší rozhovory, i ten mezi vedoucím vědecké divize whiskey Jameson a sládkem místního řemeslného pivovaru začal na baru. Následovala výměna sudů po whiskey a pivu. Chvíli na to vznikl Jameson Caskmates Stout Edition – třikrát destilovaná směs irské whiskey, trpělivě dokončena v sudech po tmavém irském řemeslném pivu Stout.
Příběh
V roce 1780 John Jameson zavedl způsob výroby irské whisky, kterého se od té doby v palírně hrdě drží. Jak si dokážete představit, výroba míchané irské whisky, která je oblíbená již více než dvě století, vyžaduje hodně. V Jamesonu jsou hrdí na to, že provozují jednu jedinou palírnu, což znamená, že mají plnou kontrolu nad výrobním procesem, od zpracování obilí až po lahvování. Když přijde čas na míchání, Head Blender Billy Leighton používá pouze whiskey, které vznikly v areálu palírny. Díky tomu jsou schopni vyrábět širokou škálu různých whiskey, aniž by museli klepat na dveře jakékoli jiného lihovaru.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.