Popis
Aroma/Chuť: Typická pro vyzrálé plody oskeruší
Destilace
Tento dnes již vzácný druh jeřábu je pro hodně lidí neznámý. Zato termín oskerušovice je pojem takřka legendární, zvláště na Moravě. Destilát z oskeruší – drobných malvic hruškovitého tvaru – je některými pokládán za vůbec nejlepší ovocný destilát. Oskeruše jsou velmi vzácným stromem, který prakticky není odolný vůči klimatickým změnám a jejich plody jsou proto velkou vzácností. Výrobním postupem je vícestupňová destilace vyzrálého kvasu, kdy ještě před kvašením se oskeruše nechají dozrát do velmi vysokého stupně zralosti nahniličko. Vícestupňová destilace za využití destilačních kolon umožňuje zachovat maximum aromatických i chuťových vjemů z ovoce.
Příběh
Společnost Rudolf Jelínek navazuje na více než 400letou tradici výroby destilátů na Valašsku. První písemný doklad o existenci palírny se nachází v urbáři vizovického panství z roku 1585.
Doporučení
Dobrá pálenka si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.