Popis
Aroma: Převažující tóny jalovce a kardamomu, které se pojí s bylinnými a posléze citrusovými tóny
Chuť: Komplexní projev jalovce, bobkového listu, pepře a kardamomu s aksamitníkem v závěru
Destilace
Gin je vyráběn řemeslným způsobem, s vysokým důrazem na kvalitu. Je pětkrát destilován v měděném kotlíkovém destilačním zařízení, za použití botanicals, které jsou pro Guatemalu a její mayskou historii typické. Používá se bobkový list, černý pepř, citron, pomeranč, kardamom a pericón (Targetes lucida, známý jako aksamitník, mexický afrikán nebo mexický teragon, rostlina se žlutými květy, vonící po anýzu). Jde o první guatemalský gin, při jehož výrobě se tyto ingredience používají.
Příběh
Gin inspirovaný Guatemalou a mayskou kulturou, která je s její historií úzce spjatá. Název Xibal vychází z mayské legendy o Xibalbá, místě v podsvětí, kam lidské duše přichází po smrti a kde je bohové podrobují řadě zkoušek. Duše, kteří zkoušky překonají, se stanou hvězdami na nebi. Podle mayské legendy se před více než dvěma tisíciletími dva bratři vydali na hrdinskou cestu mayskou říší, na které jim svědky byly jen tmavé pralesy a zvuky zvířat. A i když se mnozí snažili sejít do země Xibalbá a odhalit její tajemství a poklady, povedlo se to jen těmto dvěma. Legenda tak žije dál. Mayská kultura se odráží i na lahvi. Etiketu zdobí mayské hieroglyfy, maska z jadeitu, kamene bohů, a obrysy chrámu č. IV v Tikalu.
Doporučení
Podávejte ve sklenici naplněné ledem, přidejte 45 ml ginu Xibal, několik kuliček černého pepře, dolijte tonikem Fever-Tree Premium Indian a ozdobte pomerančovou kůrou. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koktejly.