Popis
Barva: Intenzivně mahagonová s měděnými nuancemi
Aroma: Sladce vanilkové a kořenité po vypáleném bourbon sudu
Chuť: Gourmánské tóny kořenitého ovoce a opáleného dřeva, nechybí ani jemné tóny vanilky, které se všechny spojují v příjemný, měkký a kulatý závěr
Destilace
Lihovar vyrábí rumy z melasy z plantáží cukrové třtiny na vulkanické půdě, která v kombinaci s čistou vodou řek z východu přinese do fází fermentace a destilace jedinečné aromatické tóny odhalující veškerou bohatost výrazu terroir Reunion. V lihovaru stále používají historické otevřené fermentační nádrže, které zajistí dokonalé podmínky pro vývoj chuti. Po fermentaci provádí „selektivní destilaci", kdy v každé fázi destilačního procesu přesně a jemně oddělí různá aromata. Od této chvíle tým destilerů formuje aromatický profil každého z rumů ovládáním destilační kolonu s více zásobníky.
Zrání
Svou originalitu potvrzuje zráním nejprve ve vybraných dubových sudech, po kterém následuje dozrávání v sudech po bourbonu, z čehož si nese pojmenování „Gold Barrel Finish". Tento proces dodává rhumu jeho krásnou zlatavou barvu a svůdný charakter.
Rivière du Mât jako první přijal dynamické zrání metod koňaku – sestavení rumů různého stáří, které zrály v nových a starých sudech. Nabízí originální aromatickou paletu, která dává svým starým rumům krásnou strukturu a komplexnost.
Příběh
Destilerie Rivière du Mât byla založena v roce 1886, což z ní dělá jednu z nejstarších palíren na ostrově Réunion stále v provozu. Mistři destilace zůstávají věrní dědictví know-how jejich předků a nepolevují z vysokých standardů a přesnosti postupů. Tím zachovávají rumům Rivière du Mât pověst po staletí.
Doporučení
Gold Barrel Rum si můžete vychutnat čistý při pokojové teplotě nebo v koktejlu s kolou. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.