Popis
Barva: Lesklá, hluboce zlatá s mahagonovými odlesky
Aroma: Jemná, spojující tóny oriantálního koření v kandovaném ovoci s medem
Chuť: Kořenitá, objemná a neskutečně složitá, kromě hřejivé kořenitosti si všimnete podtónů ovoce a jemné sladkosti, vedoucí k dlouhotrvajícímu závěru plnému harmonie, jemnosti a smyslnosti
Destilace
Lihovar vyrábí rumy z melasy z plantáží cukrové třtiny na vulkanické půdě, která v kombinaci s čistou vodou řek z východu přinese do fází fermentace a destilace jedinečné aromatické tóny odhalující veškerou bohatost výrazu terroir Reunion. V lihovaru stále používají historické otevřené fermentační nádrže, které zajistí dokonalé podmínky pro vývoj chuti. Po fermentaci provádí „selektivní destilaci", kdy v každé fázi destilačního procesu přesně a jemně oddělí různá aromata. Od této chvíle tým destilerů formuje aromatický profil každého z rumů ovládáním destilační kolonu s více zásobníky.
Zrání
Tato vynikající ročníková směs zrála 14 let v dubových sudech. Rivière du Mât jako první přijal dynamické zrání metod koňaku – sestavení rumů různého stáří, které zrály v nových a starých sudech. Nabízí originální aromatickou paletu, která dává svým starým rumům krásnou strukturu a komplexnost.
Příběh
Destilerie Rivière du Mât byla založena v roce 1886, což z ní dělá jednu z nejstarších palíren na ostrově Réunion stále v provozu. Mistři destilace zůstávají věrní dědictví know-how jejich předků a nepolevují z vysokých standardů a přesnosti postupů. Tím zachovávají rumům Rivière du Mât pověst po staletí.
Doporučení
Millésime 2006 byste si měli vychutnat při pokojové teplotě v degustační sklenici. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.