Popis
Aroma/Chuť: Díky ušlechtilému speciálnímu postupu kvašení a opatrné destilaci mistra destilatéra jsou do pálenky přeneseny typické, plně intenzivní tóny hrušky Williams s jemností vlastní destilátům Anton Kaapl, Williamska má rázný nástup a vyznačuje se velmi, velmi dlouhou dochutí
Destilace
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací hrušek Williams a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Příběh
Anton Kaapl (1884 – 1948) byl příslušník jednoho z nejstarších rodů žijící v Jílovicích minimálně od roku 1586. Právě jemu se přičítá založení rodinné tradice pálení ovocných destilátů. Ve Velké válce bojoval na straně Rakouska-Uherska na východní frontě, kde byl těžce raněn a v roce 1916 propuštěn do civilu. Od vzniku samostatného Československa v roce 1918 byl nepřetržitě starostou či místostarostou obce Jílovice (Gilowitz) a to až do nástupu rudých revolučních národních výborů v roce 1945. Na základě dlouholetých zkušeností s pálením ovocných destilátů vznikl v jihočeských Jílovicích český rodinný lihovar, který jako odkaz na své rakousko-uherské paličské kořeny nese název Anton Kaapl a na etiketách lahví dovětek „Familientradition aus Gilowitz".
Doporučení
Doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 16 °C. Při teplotách pod cca 8 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů. Není nejmenší důvod destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.