Popis
Aroma/Chuť: Speciální pivní destilát ze zakvašené pivní mladiny připravené pro lihovar dle receptury vrchního sládka Jana Wünsche z Pivovaru Jílovice. Své celoživotní zkušenosti s pivem dokonale zužitkoval a výsledný destilát má úžasné senzorické vlastnosti. Bierbrand vydestilovaný mistrem destilatérem je na jazyku jemný a až neskutečně kopíruje podmanivou chuť piva.
Destilace
Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací pivní mladiny a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
Příběh
Anton Kaapl (1884 – 1948) byl příslušník jednoho z nejstarších rodů žijící v Jílovicích minimálně od roku 1586. Právě jemu se přičítá založení rodinné tradice pálení ovocných destilátů. Ve Velké válce bojoval na straně Rakouska-Uherska na východní frontě, kde byl těžce raněn a v roce 1916 propuštěn do civilu. Od vzniku samostatného Československa v roce 1918 byl nepřetržitě starostou či místostarostou obce Jílovice (Gilowitz) a to až do nástupu rudých revolučních národních výborů v roce 1945. Na základě dlouholetých zkušeností s pálením ovocných destilátů vznikl v jihočeských Jílovicích český rodinný lihovar, který jako odkaz na své rakousko-uherské paličské kořeny nese název Anton Kaapl a na etiketách lahví dovětek „Familientradition aus Gilowitz".
Doporučení
Doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 16 °C. Při teplotách pod cca 8 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů. Není nejmenší důvod destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.