Popis
Luxusní dárková balení tzv. klapboxy z tvrdého papíru tloušťky 1,4 mm s ofsetovým barevným tiskem, matnou laminací a s pěnovou výstelkou naplněné 3 lahvičkami kvalitních destilátů v objemu 200 ml:
- Anton Kaapl Slivovice – Prvotřídní slivovice vyráběný několikanásobnou destilací z kvasu připraveného z kvalitních, sladkých a zralých švestek. Všechny švestky jsou před naložením odpeckovány, díky čemuž se do destilátu nedostává typická hořkomandlová příchuť pecek. Citlivost mistra destilatéra a moderní technologie pomáhají vyrobit výrazně jemný destilát s ovocnou, sladkou chutí a lehkým aroma po švestkách, které se zráním v nerezových nádržích stává kulatější a podmanivější.
- Anton Kaapl Hruškovice – Odrůdový destilát z pečlivě vybraných a tříděných hrušek vykvašený s pomocí ušlechtilých kvasinek. Díky pečlivé destilaci mistra destilatéra yvniká typicky jemnou a lehce kořenitou hruškovou chutí s dokonalým přírodním hruškovým aroma.
- Anton Kaapl Jablkovice – Klasická česká jablkovice dovedená téměř k dokonalosti. Kvas z vyzrálých a sladkých jablek od lihovarního ovocnáře z oblasti jihočeských Lhenic destilovaný mistrem destilatérem s citem pro požadovanou vůni a chuť po jablíčkách dává neskutečně jemnou a lahodnou jablkovici, mnohými upřednostňovanou před ostatními pálenkami. Opravdu stojí za ochutnání a sama vás přesvědčí o svých kvalitách.
Příběh
Anton Kaapl (1884 – 1948) byl příslušník jednoho z nejstarších rodů žijící v Jílovicích minimálně od roku 1586. Právě jemu se přičítá založení rodinné tradice pálení ovocných destilátů. Ve Velké válce bojoval na straně Rakouska-Uherska na východní frontě, kde byl těžce raněn a v roce 1916 propuštěn do civilu. Od vzniku samostatného Československa v roce 1918 byl nepřetržitě starostou či místostarostou obce Jílovice (Gilowitz) a to až do nástupu rudých revolučních národních výborů v roce 1945. Na základě dlouholetých zkušeností s pálením ovocných destilátů vznikl v jihočeských Jílovicích český rodinný lihovar, který jako odkaz na své rakousko-uherské paličské kořeny nese název Anton Kaapl a na etiketách lahví dovětek „Familientradition aus Gilowitz".
Doporučení
Doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 16 °C. Při teplotách pod cca 8 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů. Není nejmenší důvod destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.