Popis
Luxusní dárková balení tzv. klapboxy z tvrdého papíru tloušťky 1,4 mm s ofsetovým barevným tiskem, matnou laminací a s pěnovou výstelkou naplněné 5 lahvičkami kvalitních destilátů a likéru v objemu 200 ml:
- Anton Kaapl Višňovice – Originální mix višní dává jeden z nejjemnějších destilátů. Díky kvalitně vedené destilaci mistrem destilatérem má višňovice intenzivně lehkou vůni a jemnou chuť. Vyrobeno alkoholovým kvašením a destilací višní a naředěno měkkou demineralizovanou vodou ze 102 metrů hlubokého vrtu v klikovském souvrství Třeboňské pánve. Bez dalších přísad.
- Anton Kaapl Meruňkovice – Oblíbený destilát z pečlivě vybraných meruněk. Suchá, trpká a zároveň sladká chuť s hořkomandlovým podtónem. Naloženo záměrně s peckou. Díky správně vedené vícestupňové destilaci mistra destilatéra má meruňkovice charakteristickou jemnou chuť s intenzivním meruňkovým aroma.
- Anton Kaapl Karllikör – Bylinný likér nejen pro ženy, které chtějí víc. Je vhodný jako aperitiv i digestiv s obsahem alkoholu ideálních 28% a cca 140 g cukru na litr. Vyroben macerací chráněné receptury směsi bylin a koření nezvykle v ovocném destilátu. V jeho názvu se skrývá jméno technologa palírny, který ho vyladil přesně podle vašich představ.
- Anton Kaapl Slivovice – Prvotřídní slivovice vyráběný několikanásobnou destilací z kvasu připraveného z kvalitních, sladkých a zralých švestek. Všechny švestky jsou před naložením odpeckovány, díky čemuž se do destilátu nedostává typická hořkomandlová příchuť pecek. Citlivost mistra destilatéra a moderní technologie pomáhají vyrobit výrazně jemný destilát s ovocnou, sladkou chutí a lehkým aroma po švestkách, které se zráním v nerezových nádržích stává kulatější a podmanivější.
- Anton Kaapl Williams Hruškovice – Díky ušlechtilému speciálnímu postupu kvašení a opatrné destilaci mistra destilatéra jsou do pálenky přeneseny typické, plně intenzivní tóny hrušky Williams s jemností vlastní destilátům Anton Kaapl, Williamska má rázný nástup a vyznačuje se velmi, velmi dlouhou dochutí.
Příběh
Anton Kaapl (1884 – 1948) byl příslušník jednoho z nejstarších rodů žijící v Jílovicích minimálně od roku 1586. Právě jemu se přičítá založení rodinné tradice pálení ovocných destilátů. Ve Velké válce bojoval na straně Rakouska-Uherska na východní frontě, kde byl těžce raněn a v roce 1916 propuštěn do civilu. Od vzniku samostatného Československa v roce 1918 byl nepřetržitě starostou či místostarostou obce Jílovice (Gilowitz) a to až do nástupu rudých revolučních národních výborů v roce 1945. Na základě dlouholetých zkušeností s pálením ovocných destilátů vznikl v jihočeských Jílovicích český rodinný lihovar, který jako odkaz na své rakousko-uherské paličské kořeny nese název Anton Kaapl a na etiketách lahví dovětek „Familientradition aus Gilowitz".
Doporučení
Doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 16 °C. Při teplotách pod cca 8 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů. Není nejmenší důvod destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.