Popis
Destilace
Legendární kmínka má své příznivce již po staletí. Tato kmínka je vyráběna za studena, macerací kvalitního českého kmínu, a tím má plnou chuť a vůni po kmínu. Podobným způsobem se vyrábí pod názvem Akvavit ve skandinávských zemích. Aqua vitae – voda života.
Příběh
Starobylý zemědělský dvůr, kde se zrodila Sudličkova pálenka, bývala kdysi zemanská tvrz střežící před loupežníky rušnou obchodní cestu na hrad Potštejn. Matěj Sudlička jí vdechl život a za jeho panování zde proběhla první destilace ovoce. V roce 1918 kupuje usedlost rodina Čižmářova a v roce 1998 zde současný majitel Igor Čižmář obnovil destilaci ovoce především pro pěstitelské pálení. Životní osudy, které se v těchto zdech po staletí odehrávaly, jsou zakódovány do stále věčně živé paměti tohoto místa.
Doporučení
Vychutnejte si ji samostatně nebo jako digestiv po dobrém jídle. Podávejte při teplotě 10 – 18 °C. Dobrý likér si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na likéry.