Popis
Barva: Světle zlatá
Aroma: Sladký dub a med, s nádechem zemité rašeliny
Chuť: Slad po sherry přichází na řadu jako první s tóny rozinek a skořice, krátce následovaných praženými ořechy a vanilkovým luskem, v závěru nastoupí doteky svěží ovocné ostrosti a květinového ječmene
Destilace & Zrání
Vyrábí se z whisky pocházejících ze skotských palíren, smíchaných s japonskou whisky a vodou filtrovanou vulkanickými kameny.
Kvalitní voda je pro výrobu whisky nezbytná, nicméně proces zrání v sudech je sand tím nejdůležitějším. Pro výrobu sudů používají japonský dub Mizunara a třešňové dřevo Sakura, po kterých whisky nadíle rozvíjí v sudech po vínu nebo sherry.
Příběh
Whisky Kurayoshi vyrábí v závodu Matsui Shuzou založeném roku 1910 na úpatí hory Daisen v prefektuře Tottori, severozápadně od Kjóta. Více než 14 % oblasti tvoří přírodní park. V Kurayoshi jsou při výrobě jejich whisky, saké a shochu hrdí na použití křišťálově čisté horské vody filtrované přes sopečný kámen.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.