Popis
Barva: Zářivě měděná
Aroma: Opálená pomerančová kůra a citronová tráva s nádechem žitného chlebového těsta
Chuť: Aromatický ječmen s květinovým okrajem, brzy poté se rozvine ovocné jádro jablka a bílého hroznu, v závěru pak přijde limetka, zázvor a závan kouře
Destilace & Zrání
Vyrábí se z whisky pocházejících ze skotských palíren, smíchaných s japonskou whisky a vodou filtrovanou vulkanickými kameny.
Kvalitní voda je pro výrobu whisky nezbytná, nicméně proces zrání v sudech je sand tím nejdůležitějším. Pro výrobu sudů používají japonský dub Mizunara a třešňové dřevo Sakura, po kterých whisky nadíle rozvíjí v sudech po vínu nebo sherry.
Příběh
Whisky Kurayoshi vyrábí v závodu Matsui Shuzou založeném roku 1910 na úpatí hory Daisen v prefektuře Tottori, severozápadně od Kjóta. Více než 14 % oblasti tvoří přírodní park. V Kurayoshi jsou při výrobě jejich whisky, saké a shochu hrdí na použití křišťálově čisté horské vody filtrované přes sopečný kámen.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.