Popis
Destilace
Nové destilační zařízení bylo vyrobeno dle originálního návrhu. Srdcem je dvoukotlová aparatura skládající se ze surovinového kotle o objemu 400 litrů a druhého, tj. rektifikačního kotle, na 200 litrů. Zvláštností je, že druhý kotel je opatřen rektifikační nástavbou o třech patrech, ve kterých při jejich uzavření dochází prakticky k opakovanému pálení. Pokud jsou tedy patra otevřená, je destilát pálen dvakrát, pokud všechna uzavřeme, pálí 5krát.
Příběh
Česká Palírna Radlík, se pyšní svými destiláty ze švestek, hrušek, ale třeba i vína, jeřabin a bezinek. Jejich úspěch spočívá v jednoduchém receptu: destiláty jsou čistě přírodní, nepřidává se do nich žádný líh ani cukr. Každý litr jejich destilátu pochází až z osmnácti kilogramů kvalitního ovoce. Autentická chuť ovoce je vždy na prvním místě.
Doporučení
Podávejte při teplotě 10 – 18 °C. Dobrá pálenka si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.