Popis
Barva: Medová
Aroma: Svěží vůně listů s náznakem křupavého zeleného jablka a sladkého sladu
Chuť: Jemná lehkost s nasládlou vibrací ovoce, kterou dále změkčuje dokonalá vyváženost dubu, krémového sladu a sladkých tónů svěžího jablka
Destilace
Komplexní a přitom uchopitelné chutě whisky jsou odvozeny ze tří druhů obilí, trojité destilace a směsi všech tří irských whisky: obilné, sladové a pot still.
Zrání
Vylisovaná šťáva z jablek se několik měsíců uchovává v dubových sudech po bourbonu. Jak cider fermentuje, kyselé a zároveň sladké tóny prostupují dřevem sudu a vytvářejí složité vrstvy vůní a chutí. Master Blender pak vypustí všechen fermentovaný cider a na další tři měsíce ho nahradí drahocennou Tullamore DEW.
Příběh
Jistý Daniel Edmond Williams, tehdy čtrnáctiletý chlapec, opustil farmu svého otce a začal pracovat v palírně B. Daly Distillery. Místo svého platu směl přespávat v seníku nad stájemi palírny. V následujících několika letech se vyučil lihovarníkem. Palírnu zdědil Dalyho syn kapitán Bernard Daly. Byl to náruživý sportovec, který se více zajímal o hraní pola a jízdu na koni než o obchod. Daniela E. Williamse po čase jmenoval generálním ředitelem, který zahájil řadu zlepšení. Okamžitě nechal v Tullamore nainstalovat první elektrické osvětlení a v roce 1889 připojil telefonní služby. Vybudoval také řadu nových skladů včetně celního skladiště (místo dnešního Tullamore Dew Heritage Centre) a lahvovny. Současně vytvořil novou značku palírny a připojil své vlastní iniciály D-E-W, čímž vznikl název Tullamore Dew.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.