Popis
Barva: Zlatá
Aroma: Pozoruhodné tóny zahrnující čerstvé tropické ovoce, ořechy a bohaté sušené ovoce
Chuť: Jemná vanilka, pečený dub, ořechová sherry s posypem koření, svůdné masité ovocné tóny doplňují hedvábný pocit v ústech, v dlouhém závěru prodlévá, zdánlivě navždy, s dubem a širokým výběrem koření, na samotném konci představení se nám ukloní ječmen
Destilace
Redbreast 21 je směsí sladového a nesladového ječmene a poté trojnásobně destilovaný na měděném kotlíkovém zařízení Pot Still.
Zrání
Whiskey Redbreast nejprve zrají v 200l sudech po bourbonu z amerického bílého dubu ze státu Kentucky, v nichž před odesláním do zrála bourbon whiskey po dobu 3 až 4 let. Následně dozrávají v 500l ručně vyráběných sudech v Jerez de la Frontera ve Španělsku, ve kterých předtím zrálo víno sherry Oloroso po dobu dvou let. 21letý proces zrání přináší nové úrovně hloubky, aroma a chuti. Vytváří komplexní a obohacující whisky.
Příběh
Tento 21letý Redbreast je vyrobený ve velmi omezeném množství.
Redbreast stojí na věrných přívržencích. Současně je nejprodávanější Single Pot Still Irish Whiskey na světě a je považována za definitivní vyjádření tradičního irského destilátu. Značku, založenou roku 1903, vlastní Irish distillers. Whiskey Redbreast vyrábí palírna Midleton v Corku v západním Irsku periodickou destilací. Redbreast, jíž se někdy přezdívá irský bourbon, je vyhraněná whiskey – je ovocná, podobná žitné whiskey, současně však je silně ovlivněna sherry a kořením. Výrobní proces je klasický a tradiční. Olejovitý charakter kotlíkové destilace je zjemněn dlouhým zráním.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.