Popis
Aroma: Ovocné a komplexní s nádechem zralého jablka, čerstvé mandle, lehkého citrusu a kdoule
Chuť: Jemná a dobře zaoblená plná zralých plodů a kdoulí s dlouhým závěrem a lehkou hořkostí mandlí
Zrání
Calvados Chateau du Breuil VSOP zraje nejméně 4 roky v dubovém sudu.
Příběh
Zámek Château du Breuil byl postaven na počátku 16. století ve francouzské Normandii. Mezi 18. a 19. stoletím byl na pozemku instalován mlýn na len. Na začátku dvacátého století se zde vyvinula sýrová mlékárna Blondel. Ta byla nahrazena, až do roku 1946, továrnou na čokoládu zřízenou Schaal. Poté společnost Saffrey založila moštárnu, která fungovala až do roku 1954. Téhož roku přeměnil Philippe Bizouart továrnu na mošt na kalvadosskou pálenici. V roce 1987 převzala lihovar švýcarská skupina Diwisa.
V roce 2011 získal tento calvados zlatou medaili v Londýně na International Wine and Spirit Competition BEST IN CLASS.
Doporučení
Dobrá pálenka si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.