Popis
Aroma: Plné zralých švestek
Chuť: Švestková s vanilkovými podtóny dubového sudu a specifickou chuťi připomínající koňak
Destilace
Veškeré použité ovoce na výrobu Slivovice Žufánek pochází z vlastních sadů v systému ekologického zemědělství, ležících v chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty. Celkem tako slivovice obsahuje osm odrůd švestek. Každá odrůda švestky je destilovaná zvlášť a následně smíchána v tom správném poměru do finální podoby. Každé šarže této zlaté slivovice z dubového sudu je pouhých 225 litrů.
Zrání
Aby se švestkové vůně a chutě opravdu spojily a Slivovica se „zakulatila", odpočine si ještě 8 – 12 měsíců v nerezových nádržích. Až potom se lahvuje. Výsledkem je slivovice bez jakýchkoli příměsí a chemie. Zlatou podobu, jedinečné vlastnosti i specifický koňakový tón získala Slivovice Žufánek dlouhým zráním v dubovém sudu.
Příběh
Žufánek s.r.o. založili v roce 2000 manželé Marcela a Josef Žufánkovi a jejich synové Martin, Josef a Jan. Sídlí v obci Boršice u Blatnice poblíž Uherského Hradiště. Všechny produkty jsou 100% přírodní, vyrobené podle původních osvědčených receptur, bez použití umělých barviv, ochucovadel a aromat. Destilují, macerují a tvoří je tak, aby výsledný produkt chutnal hlavně jim samotným a nemuseli se za něj nikdy a před nikým stydět. Proto všechny destiláty a likéry nesou jejich jméno.
Doporučení
Doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 16 °C. Při teplotách pod cca 8 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů. Není nejmenší důvod destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.