Popis
Barva: Světle zlatá
Aroma: Ovocné a komplexní zelené jablko s nádechem mentolu
Chuť: Jemná a ovocitá se zakončením v lipovém květu
Zrání
Calvados Chateau du Breuil Fine je směs calvadosů, které zrály nejméně 2 roky.
Příběh
Zámek Château du Breuil byl postaven na počátku 16. století ve francouzské Normandii. Mezi 18. a 19. stoletím byl na pozemku instalován mlýn na len. Na začátku dvacátého století se zde vyvinula sýrová mlékárna Blondel. Ta byla nahrazena, až do roku 1946, továrnou na čokoládu zřízenou Schaal. Poté společnost Saffrey založila moštárnu, která fungovala až do roku 1954. Téhož roku přeměnil Philippe Bizouart továrnu na mošt na kalvadosskou pálenici. V roce 1987 převzala lihovar švýcarská skupina Diwisa.
V roce 2008 tento calvados získal stříbrnou medaili na International Wine Spirit Competition v Londýně.
Doporučení
Dobrá pálenka si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.