Popis
Barva: Mahagonová
Aroma: Náznaky kůže, koření a sušeného tabáku následované hořkým kakaem
Chuť: Kůže, skořice, med, zralá kdoule a sušené švestky, transfornované do tabáku s lékořicí ve velkém, dlouhém závěru
Zrání
Tento calvados zraje 20 až 25 let v dubových sudech Château du Breuil pod pozornou péčí sklepního mistra.
Příběh
Zámek Château du Breuil byl postaven na počátku 16. století ve francouzské Normandii. Mezi 18. a 19. stoletím byl na pozemku instalován mlýn na len. Na začátku dvacátého století se zde vyvinula sýrová mlékárna Blondel. Ta byla nahrazena, až do roku 1946, továrnou na čokoládu zřízenou Schaal. Poté společnost Saffrey založila moštárnu, která fungovala až do roku 1954. Téhož roku přeměnil Philippe Bizouart továrnu na mošt na kalvadosskou pálenici. V roce 1987 převzala lihovar švýcarská skupina Diwisa.
Získaná ocenění
Stříbrná medaile – Mezinárodní soutěž vín a destilátů – Londýn 2020
Stříbrná medaile na Všeobecné zemědělské soutěži – Paříž 2020
Doporučení
Distingovaný, půvabný a pružný Calvados pro znalce i amatéry starých a vysoce kvalitních destilátů. Zázraky vykouzlí s blízkými přáteli nebo fajnšmekry po dobrém jídle nebo u krbu. Dobrá pálenka si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.