Popis
Barva: Tmavě jantarová
Aroma: Ovocné a kořeněné s tóny suché meruňky, citrusů a muškátového oříšku a poté se objevují náznaky kůže
Chuť: Jemně zakulacený útok s tóny kakaa, dřeva zakončeném lékořicí s dlouhým závěrem
Zrání
Tento calvados zraje minimálně 12 let v dubových sudech Château du Breuil pod pozornou péčí sklepního mistra.
Příběh
Zámek Château du Breuil byl postaven na počátku 16. století ve francouzské Normandii. Mezi 18. a 19. stoletím byl na pozemku instalován mlýn na len. Na začátku dvacátého století se zde vyvinula sýrová mlékárna Blondel. Ta byla nahrazena, až do roku 1946, továrnou na čokoládu zřízenou Schaal. Poté společnost Saffrey založila moštárnu, která fungovala až do roku 1954. Téhož roku přeměnil Philippe Bizouart továrnu na mošt na kalvadosskou pálenici. V roce 1987 převzala lihovar švýcarská skupina Diwisa.
Doporučení
Dobrá pálenka si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.