Popis
Aroma: Jalovcová
Chuť: Jalovcová
Destilace
Výroba borovičky má ve Vizovicích stovky let trvající tradici, a je také neodmyslitelně spjata s historií palírenství ve Vizovicích a osobami Karla Singera a Zikmunda Jelínka. Tradiční výrobní postup zachovávající průtahovou destilaci jako základ výroby borovičky se v nezměněné podobě užívá dodnes. Modernizovány byly pouze technologie, které přispívají k tomu, že jalovcový destilát je ještě jemnější a čistější než dříve, stále si zachovávajíc svou charakteristickou drsnou podstatu.
Zrání
Jedinečnou Slováckou borovičku jsme nechali stařit po dobu jednoho roku v dubových sudech. Borovička tak získala nejen krásnou zlatavou barvu, ale také jemnější chuť, připomínající brandy, která však přesto nepřekrývá původní zemitý charakter a chuť jalovcového destilátu.
Příběh
Název produktu, tedy Slovácká borovička, překvapí, když ji vyrábí tradiční valašský výrobce. Tento název vznikl díky exportním úspěchům Rudolfa Jelínka v USA. Na tamním trhu byla ve třicátých letech minulého století velmi populární a úspěšná slovenská borovička. Rudolf Jelínek hledal cesty, jak vytvořit konkurenci tomuto produktu, a proto vznikl název Slovácká borovička, což v anglicky mluvících zemích prakticky nikdo neodliší od slovenské borovičky.
Společnost Rudolf Jelínek navazuje na více než 400letou tradici výroby destilátů na Valašsku. První písemný doklad o existenci palírny se nachází v urbáři vizovického panství z roku 1585.
Doporučení
Dobrá pálenka si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.