Popis
Aroma: Kořeněné tóny červeného bobulového ovoce, vanilky a opečeného dubu
Chuť: Krémově ořechová paleta s tóny sladkého pudinku, jablečné kůry, červených bobulí a medu z pomerančových květů, následuje pěkný, dlouhý uspokojivý závěr plný švestek, povidel a koření zakončený hedvábnou kombinací dubu a ječmene
Destilace
Destiluje se v malých sériích v tradiční Coffeyho měděné koloně výhradně z kukuřičného zrna.
Zrání
Uložena na dobu minimálně šesti let do vypálených sudů, ve kterých před tím zrál Kentucky bourbon. Následně whiskey zrála 6 měsíců v sudech po výběrovém burgundském víně Pinot Noir z vinic Côte d'Or poblíž Dijonu ve Francii.
Příběh
Rok 1860 vyobrazený na etiketě označuje rok narození prvního irského prezidenta, kterým byl Douglas Hyde.
Hyde whiskey je pojmenována na počest prvního irského prezidenta, kterým byl Douglas Hyde. Jeho politický, kulturní a akademický životu pomohl položit základy moderního Irska. Rodina Hyde má silnou tradici v irském nápojovém průmyslu, jejíž historie sahá až do roku 1640. Vše začalo provozováním malé taverny a prodejem tradiční Irské whiskey, který rodinu provází již po dvanáct generací. Dnes Alan a Conor Hyde pokračují v rodinné tradici výrobou té nejlepší irské whiskey. Pobřeží Rugged Cork v jihozápadním Irsku, kde se palírna Hyde nachází, poskytuje dokonalé podmínky po výrobu a zrání.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.