Popis
Aroma: Jemně nasládlé po třešní
Chuť: Úžasná a plná zralých třešní a jemných mandlí
Destilace & Zrání
Před samotnou destilací probíhá důsledná selekce ovoce. Veškeré plody musí být dokonale zralé, bez jakýkoliv náznaků hniloby či napadení. Destilace Probíhá velmi pomale a následně je alkohol uložen do dubových sudů, kde zraje 12 až 18 měsíců. Doba zrání záleží na síle kvašeného destilátu a na rozhodnutí zkušených tvůrců. Po ukončení zrání je destilát podroben následnému zušlechťování. Jedná se především o čistě přírodní výtažek ze sušených třešní. Tento proces probíhá v dřevěných kádích a obohacuje destilát o intenzivní ovocné aroma a jemné tóny mandlí.
Příběh
Destilerie Fassbind se pyšní titulem nejstarší palírny ve Švýcarsku. Poté, co v roce 1994 pátá generace rodiny Fassbindových destilerii prodala, ji několik let řídily zahraniční koncerny, aby se v roce 2014 vrátila zpět do švýcarských rukou. Noví majitelé, Daniela Bruggmann & Renato Wydler,, ji dovedli k titulu Destilerie roku 2017/18. Fassbind už dávno nepálí jen třešňovici. Jejich stařené pálenky z hrušek a malin drží zlatou medaili ze světových soutěží.
Doporučení
Dobrá pálenka si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.