Popis
Aroma: Sladce jablečná
Chuť: Jemně jablečná, nasládlá s lehkým vanilkovým tónem
Destilace
Žufánek s.r.o. se dlouho rozhoupával, než přistoupil na výrobu Jablkovice. Byla považována na symbol levné pálenky a to právě kvůli všudypřítomným jablkům, které tehdy nestály skoro nic. Nakonec se tak stalo v roce 2017. Načasování bylo opravdu skvělé. V tom roce byla v Česku nejslabší úroda jablek za poslední dekádu. Cena za kilo byla mnohem vyšší, než cena banánů a nebo pomerančů. A právě ten pocit, že člověk destiluje správně oceněné a drahé ovoce rozhodl. Vzniklo pár set litrů první jablkovice, kterou z půlky uložili do dubových sudů pro pozdější využití a půlku stáčeli v čiré podobě.
Zrání
Máte možnost ochutnat destilát z jablek vyrobený stařením jablečné šťávy po dobu 18 měsíců v sudech z bílého dubu. Z nich získal svoji barvu, jemnost, nasládlost a lehký vanilkový tón.
Příběh
Žufánek s.r.o. založili v roce 2000 manželé Marcela a Josef Žufánkovi a jejich synové Martin, Josef a Jan. Sídlí v obci Boršice u Blatnice poblíž Uherského Hradiště. Všechny produkty jsou 100% přírodní, vyrobené podle původních osvědčených receptur, bez použití umělých barviv, ochucovadel a aromat. Destilují, macerují a tvoří je tak, aby výsledný produkt chutnal hlavně jim samotným a nemuseli se za něj nikdy a před nikým stydět. Proto všechny destiláty a likéry nesou jejich jméno.
Doporučení
Doporučovaná teplota podávání a skladování je od 10 – 16 °C. Při teplotách pod cca 8 °C dojde k mírnému zakalení z důvodu vysrážení aromatických olejů. Není nejmenší důvod destiláty chladit a nebo dokonce vymražovat. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.