Popis
Barva: Načervenalá, žlutohnědá
Aroma: Zralé ovoce pěkně vyvážené nádechem sušeného ovoce
Chuť: Přetrvávající ořechová a karamelová, elegantní a hladká
Kyseliny: 3,7 g/l
Zbytkový cukr: 59,4 g/l
Výroba
Graham’s Fine Tawny Port je světlejší barvy a jemnější struktury než Ruby a také mírně sušší. Mladé víno zraje v ochucených dubových sudech v průměru tři roky, což umožňuje vínu kontakt s kyslíkem, který volně prostupuje dřevem sudů. Nabízí jemnou rovnováhu ovocnosti a ořechovosti, získané zráním ve starých dubových sudech. Velmi všestranný styl portského, vhodný k pití při jakékoli příležitosti.
Doporučení
Graham’s Fine Tawny se dokonale hodí k sušeným ovocným nebo krémovým dezertům. Podávejte vychlazené ve sklenici na portské nebo bílé víno. Po otevření zůstává čerstvé čtyři až šest týdnů. Dobré víno si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na vína.
Příběh
Graham’s byla jednou z prvních portských společností, které v roce 1890 investovaly do svých vlastních vinic v portugalském údolí Douro. Nyní je na vrcholu inovací v technologiích výroby vína. Pět bratranců Symingtonových současně sdílí odpovědnost za každý aspekt společnosti a osobně vyrábí vína Graham’s. Rodina Symingtonů je s firmou historicky spjata již od poloviny 17. století. Graham's je jedinou přístavní společností, která stále zaměstnává vlastní tým bednářů. Když každý den procházejí skladem, dají každému sudu lehký dotek dřevěným kladivem. Jejich uši jsou natolik vyladěny, aby zachytily zvuk sudu signalizující i ten nejmenší únik. Není to neobvyklý jev, vždyť naprostá většina sudů je stará 75 až 100 let.