Popis
Barva: Sytě rubínová
Aroma: Zralé červené a černé ovoce
Chuť: Šťavnaté černé třešně s vynikající rovnováhou a intenzivním závěrem
Kyseliny: 4,15 g/l
Zbytkový cukr: 63 g/l
Výroba
Graham’s Fine Ruby se stáčí do lahví jako mladý, asi po dvou letech zrání v dubových sudech. To zachovává asertivitu ovoce: rozpoznatelný charakteristický znak Grahamova stylu. Ruby je portské pro každodenní pití.
Doporučení
Graham's Fine Ruby se skvěle hodí k sýrům a čokoládovým dezertům. Podává se mírně vychlazené ve sklenici na portské nebo bílé víno. Není třeba dekantovat. Po otevření vydrží čerstvé dva až tři týdny. Dobré víno si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na vína.
Příběh
Graham’s byla jednou z prvních portských společností, které v roce 1890 investovaly do svých vlastních vinic v portugalském údolí Douro. Nyní je na vrcholu inovací v technologiích výroby vína. Pět bratranců Symingtonových současně sdílí odpovědnost za každý aspekt společnosti a osobně vyrábí vína Graham’s. Rodina Symingtonů je s firmou historicky spjata již od poloviny 17. století. Graham's je jedinou přístavní společností, která stále zaměstnává vlastní tým bednářů. Když každý den procházejí skladem, dají každému sudu lehký dotek dřevěným kladivem. Jejich uši jsou natolik vyladěny, aby zachytily zvuk sudu signalizující i ten nejmenší únik. Není to neobvyklý jev, vždyť naprostá většina sudů je stará 75 až 100 let.