Popis
Barva: Světle žlutá
Aroma: Květinové
Chuť: Suše ovocitá, nabízející osvěžující pikantní grapefruitový charakter pokračující v dlouhý svěží závěr
Kyseliny: 4,2 g/l
Zbytkový cukr: 0 g/l
Odrůdy: Vyrobeno pouze z tradičních bílých hroznů: Gouveio, Malvasia Fina, Rabigato, Viosinho a Moscatel
Oblast: Horní Douro
Výroba
Graham's Extra Dry White je fermentován po delší dobu, aby bylo umožněno přírodním kvasinkám snížit více ovocných cukrů. Při výrobě víno nepřichází do kontaktu se slupkou hroznů.
Doporučení
Graham’s Extra Dry White může být lahodný aperitiv nebo doprovod k lehkým dezertům vychlazený na teplotu mezi 6 a 10 °C, aby se zvýraznila svěží ovocná chuť. Lze jej také použít do řady koktejlů, včetně slavného Port Tonic: Do sklenice nasypte led, nalijte 5 cl bílého portského, přidejte zákrutu citronu nebo lístky máty a přelijte tonikem v poměru 2:3. Dobré víno si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na vína.
Příběh
Graham’s byla jednou z prvních portských společností, které v roce 1890 investovaly do svých vlastních vinic v portugalském údolí Douro. Nyní je na vrcholu inovací v technologiích výroby vína. Pět bratranců Symingtonových současně sdílí odpovědnost za každý aspekt společnosti a osobně vyrábí vína Graham’s. Rodina Symingtonů je s firmou historicky spjata již od poloviny 17. století. Graham's je jedinou přístavní společností, která stále zaměstnává vlastní tým bednářů. Když každý den procházejí skladem, dají každému sudu lehký dotek dřevěným kladivem. Jejich uši jsou natolik vyladěny, aby zachytily zvuk sudu signalizující i ten nejmenší únik. Není to neobvyklý jev, vždyť naprostá většina sudů je stará 75 až 100 let.