Popis
Barva: Čirá
Aroma: Plné ořechů, hořké čokolády a arašíd
Chuť: Jemně zakulacená s dlouhým dozvukem
Destilace
Grappa di Sassicaia se vyrápi pomocí tzv. řemeslné destilace v měděných sudech opatřenými parními nádobami. Suroviny, v tomto případě Cabernet Sauvignon a Cabernet Franct jsou pečlivě uloženy po dlouhá léta v podzemních sklepích v dubových sudech, kde probíhá jejich zrání.
Příběh
Poli Distillerie je řemeslný lihovar Grappy, který je zcela výhradně ve vlastnictví rodiny Poli. Byl založen v roce 1898 ve Schiavonu poblíž Bassano del Grappa, v srdci italského Benátska. Grappa se vyrábí z hroznových výlisků, ze slupek hroznů, které zbydou při výrobě vína. Poli Distillery shromažďuje hroznové výlisky z oblasti, která sahá od Bassano del Grappa po kopce obklopující Marostica a Breganze, což je oblast historicky proslulá pěstováním vinné révy a výrobou Grappy. Poli Distillery destiluje výhradně čerstvé hroznové výlisky pocházející z vinařství v této oblasti.
Doporučení
Podáváme při teplotě 18 – 20 °C. Dobrá pálenka si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.