Skladová zásoba na prodejnách je odlišná od e-shopu.

 

Sandeman Porto Tawny 30 Years Old

DOPORUČUJEME

Perfektní zakončení každého jídla a inspirace pro dobrou konverzaci

Výrobce / značka: Sandeman

Skladové číslo:

Typ zboží: Fortifikované víno
Podkategorie: Portské víno
Míra zbytkového cukru: Sladké víno
Obsah alkoholu: 20 %
Orientační stáří: Starší 30 let
Chuťový profil: Komplexní
Objem: 0,75 l
Původ: Portugalsko
Dárkově zabaleno: V krabičce

Hmotnost: 1.6 kg

Dostupnost: Skladem

3890 Kč s DPH

Hodnocení produktu: 5/5 (1x)

Vaše hodnocení:

Popis

Barva: Starozlatá jantarová

Aroma/Chuť: Intenzivní med a koření, podtržené hlubokými příchutěmi sušených meruněk, lískových oříšků a vanilky, vytvářející bohatou a přitom elegantní kombinaci

Kyseliny: 5,5 g/l

Zbytkový cukr: 120 g/l

Odrůdy: Tinta Amarela, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Touriga Franca


Výroba

Sandeman Porto Tawny 30 Years Old se vyrábí tradiční metodou Porto Wine. Ručně sbírané hrozny procházejí před fermentací odstraněním stopky a rozdrcením při kontrolované teplotě s macerací slupky, aby se extrahovaly ty nejlepší složky. Přídavek vinného alkoholu v ideální chvíli zataví kvašení a nastaví rovnováhu mezi tělem vína a buketem. Tento okamžik volí vinař po přísné kontrole teplot a hustoty kvašení, což závisí na odrůdě révy, fázi zrání a požadované konečné sladkosti.


Zrání

Po sklizni vína zůstávají v Douro až do následujícího jara, kdy jsou odvezena do V.N.Gaia a vstupují do staletých lóží Sandeman, kde zrají v sudech z dubového dřeva, jak vyžaduje tradiční systém zrání portského vína. V průběhu let jsou vybraná vína pečlivě degustována a analyzována, sbírána z kalů, přičemž jsou prováděny všechny korekce, které degustátoři považují za nezbytné. Výsledná směs pochází z nejpřísnějšího výběru vín obvykle mezi 25 a 40 lety stáří, mistrovsky a umně zkombinovaných tak, aby Sandeman Porto Tawny 30 Years Old nabídnul unikátní identitu, styl a konzistenci.


Doporučení

Podávejte jako dokonalou tečku za jídlem, ke kávě a dobrému doutníku, což je vrchol každého dne. Velmi dobře se hodí také k ořechovým dezertům i propracovanějším sladkostem a k intenzivním sýrům. Podávejte vychlazené na 14 – 16 °C ve sklenici na portské nebo bílé víno.


Příběh

Sandeman Port je nejprodávanější portské na světě. Historii tohoto nápoje začal v roce 1790 skotský obchodník a inovátor George Sandeman. Jeho společnost G.S.&Co. začala roku 1805 vypalovat na prodávané sudy svou obchodní značku, kterou roku 1877 registrovala jako jednu z prvních registrovaných obchodních značek na světě. Současnou podobu etikety se stínem stojícího Caballeros de Jerey se sklenkou porta v ruce zařídil v roce 1928 George Massiot Brown.

Recepty chutí

Vínem párované
kulinářské zážitky

PŘIPRAVIT JÍDLO
Víno & Vánoce

Co pít, když hostíme

ČÍST & POSLECHNOUT

Nový dotaz k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení