Popis
Aroma: Počáteční ovocné tóny sladké hrušky, rozvíjející se do pikantní citrusové kůry s trochou tmavého ovoce v pozadí, náznaky skořice a hřebíčku působící delikátně v rovnováze s vlivem sudu sladkého vína Malaga
Chuť: Svůdná, se sladkým sadovým ovocem a lehkými nádechy černého rybízu, švestek a rozinek, koření hřebíčku a černého pepře pomalu narůstá a dodává projevu patřičnou hloubku, vše se vrství přes dubové taniny sudů s přidáním tmavé čokolády a lékořice, v přetrvávajícím závěru koření pomalu mizí, aby odhalilo pevné tóny ovoce a dubu
Destilace
Hladkost whiskey Jameson pochází z jedinečného trojitého destilačního procesu. Je to metoda, kterou založil již zakladatel palírny John Jameson a jeho dědictví dodnes následuje vrchní palírník Brian Nation.
Zrání
Pro Jameson již tradiční v sudech po bourbonu a sherry bylo v tomto případě rozšířeno o ručně vybrané sudy ze španělské Málagy, ve kterých dříve leželo sladké sherry odrůd Pedro Ximénez a Moscatel. Spojení stvořené v dřevěném nebi.
Příběh
V roce 1780 John Jameson zavedl způsob výroby irské whisky, kterého se od té doby v palírně hrdě drží. Jak si dokážete představit, výroba míchané irské whisky, která je oblíbená již více než dvě století, vyžaduje hodně. V Jamesonu jsou hrdí na to, že provozují jednu jedinou palírnu, což znamená, že mají plnou kontrolu nad výrobním procesem, od zpracování obilí až po lahvování. Když přijde čas na míchání, Head Blender Billy Leighton používá pouze whiskey, které vznikly v areálu palírny. Díky tomu jsou schopni vyrábět širokou škálu různých whiskey, aniž by museli klepat na dveře jakékoli jiného lihovaru.
Doporučení
Jameson Triple Triple si nejlépe vychutnáte čistý nebo na ledu. Případně si jej jednoduše ve sklenici s ledem přelijte v poměru 1:3 doporučeným nealkem. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.