Popis
Barva: Velmi tmavá až mahagonově olejnatá
Aroma: Silná, hutná a delikátní s tóny rozinek, mandlí, hořké čokolády a sušených fíků
Chuť: Vysoce koncentrovaná, sladká, plná a harmonická, extrémně dlouhý závěr je podpořen tóny medu, karamelu, pražených mandlí a kávy
Odrůda: Pedro Ximénez
Cukernatost: 380 g/l – velmi sladké
Oblast: Jerez Superior
Vinice: Pago Añina a Carrascal
Zrání
Všechny hrozny nejprve vysychají po dobu 15 dnů na slunci a poté se lisují. Zraje systémem Criaderas y Soleras minimálně 15 let.
Příběh
Vinařství založili v roce 1877 Sir Alexander Williams, velký obdivovatel a znalec sherry produktů, a Arthur Humbert, specialista na mezinárodní vztahy. Od té doby uchovávají část původních vín a brandy (soleras) ve vysoce kvalitních dubových sudech. Tyto solery jsou základem vývoje a zrání každého sherry a brandy vyrobených v Bodegas Williams & Humbert.
Doporučení
Nádherné dezertní víno hodící se v polovině odpoledne. Nezbytné ve stylové kuchyni. Dobré víno si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na vína.