Popis
Barva: Hustá, mahagonově černá a lehce viskózní
Aroma: Typická, jemná a elegantní s příjemně zakomponovanými tóny mléčné čokolády, kakaa a javorového sirupu
Chuť: Vůně plynule přechází do sladké, téměř sirupově nasládlé chuti, harmonický a dlouhý závěr nabízí doteky rozinek, pralinek a fíků podpořeny živou kyselinou
Odrůda: Pedro Ximenéz
Cukernatost: 380 g/l – velmi sladké
Oblast: Jerez Superior
Vinice: Pago Balbaína
Zrání
Všechny hrozny nejprve vysychají po dobu 15 dnů na slunci a poté se lisují. Zraje systémem Criaderas y Soleras minimálně 20 let.
Příběh
Vinařství založili v roce 1877 Sir Alexander Williams, velký obdivovatel a znalec sherry produktů, a Arthur Humbert, specialista na mezinárodní vztahy. Od té doby uchovávají část původních vín a brandy (soleras) ve vysoce kvalitních dubových sudech. Tyto solery jsou základem vývoje a zrání každého sherry a brandy vyrobených v Bodegas Williams & Humbert.
Doporučení
Víno zrající minimálně 20 let je skvělé dezertní víno, které je vždy potěšením popíjet. Dobré víno si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na vína.