Vinné recepty
Víno a jídlo k sobě patří od nepaměti. Vzpomeňme na mnohočetná vyobrazení římských aristokratů, kteří ležící na lenoškách jedli a pili, dokud bylo co. To byly bankety. My věříme v kvalitu nad kvantitou. Vyberte si u nás dobré víno, sekt nebo šampaňské, něco dobrého připravte a vychutnávejte do libosti.
Chřestový salát s avokádovým dresinkem
Toto jídlo je krásnou oslavou sezóny s křupavým, křehkým chřestem pokrytým krémovým dresinkem plné bylinkové chuti. Pokud najdete bílý chřest, kombinujte do receptu bílý se...
Grilovaný humr s bylinkovým máslem
Grilovací sezóna nemusí být jen o stejcích, klobásách nebo filetách ryb. Čím dál odvážněji u rozpálených roštů v tuzemsku experimentujeme. Co takhle nahradit pivo...
Kachní rillette na kváskovém chlebu
Možností, jak si připravit perfektní rillette je nekonečnně mnoho. Tato si zakládá na dokonalé přímočarosti šťavnatých kachních stehen. Dostanete tak jasnou chuť, kterou si...
Chilli con carne s čokoládou
Venku to sice vypadá na brzký příchod jara, ale věřím, že se zima ještě úplně nevzdává a tento zahřívací pokrm přijde vhod. Mleté maso, fazole a kukuřice se skvěle snoubí s...
Lososový tatarák s avokádem
Získejte si srdce hostů slavnostní večeře s tímto lososovým tatarákem na avokádu. Lze jej samozřejmě podávat kdykoli, třeba jako součást stylového velikonočního brunche....
Kachní prsa s malinovou omáčkou
Kdo nemiluje měkká, šťavnatá kachní prsa, nemiluje maso. Sladký tuk a měkké maso vybízí k využití napříč kulinářským světem. Tato jsou doslazena třtinovým cukrem se skořicí...
Pečená dýně s mátou a opékanými dýňovými semínky
Skvělý, rychlý podzimní salát, který se bude lahodně pojídat s dobře vyzrálými červenými víny nebo šumivými vintage. Pro dosažení nejlepších výsledků použijte máslovou dýni...
Králičí ragú s polentou
Dokážete si představit fantasticky lahodné ragú z libového králičího masa? My ano. Navíc jej připravíte rychle a poměrně jednoduše. Toto ragů je vydatné, aniž by bylo...
Pošírované ústřice v omáčce z černých fazolí
Tyto pošírované ústřice v omáčce z černých fazolí jsou skvělým receptem inspirovaným Asií. Tentokrát je povaříme v jejich vlastní tekutině, abychom je podávali ve skořápce...
Losos s rizotem z pečených paprik a sektem Madl von den Weissen Brut
V receptu Cheesecake s lesním ovocem a sektem jsem vám ukázala, jak se dá spárovat šumivé víno s dezertem. Dnes jsem připravila hlavní chod, ke kterému se také báječně hodí...
Pravé letní gazpacho
Tato fantastická verze gazpacha obsahuje nejen rajče, ale i červenou papriku a okurky, které jí dodají onu opravdovou chuť léta. Vzhledem k tomu, že rajčata mají různou...
Losos v sezamu s voňavým koriandrem a sektem Madl Brut Nature
Párování vína a jídla je věc už celkem známá. Častěji však vidíte párování tichých vín. Proto mě zaujala nabídka z eshopu Vychutnavej.cz na vyzkoušení dvou sektů značky...